Over mij

“Als je niet durft te verliezen, kun je ook nooit winnen”
Ironman Maastricht
vrouwelijk ondernemerschap

Vrouwelijk ondernemerschap

Mijn naam is Melissa Buijens (1986) en ik ben directeur en eigenaar van Buijens BV, hieronder valt onder andere Zandcompleet.nl. Als 25 jarige jonge vrouw stapte ik in het zand, en kreeg bekendheid binnen de sector als ‘de zandvrouw’. Een van de weinige vrouwelijke ondernemers in een (vooralsnog) mannensegment pur sang.

Het groeide in een paar jaar uit tot een miljoenenbedrijf. Een webshop in zand en bodem. Transport en leveringen in Nederland en Belgie. Gespecialiseerd in sport- en paardenbodems. Wie had dat ooit gedacht.

Klanten
0
Onderaannemers
0
Afvulstations
0

"Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan"

In 2018 net nadat onze tweeling werd geboren was ik toe aan iets ‘nieuws’. Als paardenmeisje reed ik heel mijn leven al fanatiek paard. Maar mijn paard ging met pensioen en dus zocht ik een hobby. Ik lag in bad, zag een video van triathlon en dacht. Dat ga ik doen!

Klein detail. Ik had nog nooit gezwommen, kon niet hardlopen en had nog nooit een racefiets überhaupt van dichtbij bekeken. 

Ik trainde me suf, raakte ontelbare keren geblesseerd, maakte alle beginnersfouten en zette al mijn doorzettingsvermogen in. Exact 1 jaar en 11 dagen nadat ik gestart was met mijn basis borstcrawlcursus wist ik eerst het NK zwemmen voor masters te halen. Daar werd ik eervol laatste. Geen enkele deelnemer zwom pas zo kort.

In 2022, finishte ik mijn eerste halve triathlon. Ironman Maastricht 70.3 (ofwel 1.9km zwemmen, 90km fietsen en 21.1km hardlopen).

Mijn sportambities en samenwerkingen (want tja, het ondernemersbloed kruipt toch overal) kun je volgen op Instagram @melissabuijens

Melissa Buijens

Quote van een klant

Ik heb zelden zo’n gepassioneerde spreker gezien. De manier waarop Melissa haar kennis en ervaring deelt, is inspirerend en verfrissend. Ik raad haar ten zeerste aan voor elk evenement.

Doorzettingsvermogen

Het woord dat me het meest typeert. Toen ik 15 jaar was behaalde ik mijn Mavo diploma. Ik had maar 1 droom, afstuderen aan de universiteit. Iedereen vond me ’te dom’. Het traject zou lang duren en ik had maar een zesje. Met veel doorzettingsvermogen en ijzeren zelfdiscipline behaalde ik slechts 6 jaar later mijn Master Organisation Studies aan Tilburg University. Ik was toen pas 21.

In die jaren leerde ik alles over doorzettingsvermogen, discipline
en wat dit doet met je zelfvertrouwen. Grote doelen werden verslavend. Een miljoenenbedrijf werd niet alleen een droom, maar werkelijkheid.

Maar ook op persoonlijk vlak ben ik gek op grote doelen. Een sportdoel kan niet groot genoeg zijn. Want anders is het maar saai. Startte een Instagram account, kreeg prachtige samenwerkingen met grote merken en postte ooit een video die bijna 5 miljoen keer is bekeken. En ook mijn hobby blog.. Nah ja, die liep uit de hand.

Als ik ergens voor ga, dan is de passie niet te stoppen ;). En altijd met het motto ‘Als je niet durft te verliezen, kun je ook nooit winnen’.